Stop Motion

Sociaal-artistiek

Ter ere van Scheldeoord 90 jaar ging Echo’s uit de wijk op zoek naar verhalen van het Scheldeoord (april-juni 2019).

  • Barbara Callewaert schreef de bewoners een brief namens het gebouw het Scheldeoord en zocht naar verhalen van buren. Het resultaat ervan werd aangebracht op enkele blinde muren aan het oord en op grote plakborden rond het Scheldeoord.
  • Stijn Wastyn ging samen met bewoners op zoek naar ‘wonen in het oord’ en maakte met hen stop-motionfilmpjes.

Echo’s uit de wijk

In opdracht van Bieterf begeleiden verhalenvertelster Tilde Vandenbroucke   kinderen op sleeptouw naar het woonzorgcentrum en sprokkelde samen met hen verhalen, herinneringen en anekdotes bij getuigen van WOII.   Op basis van die indrukken en de verhalen maakten de kinderen daarna samen met muzikant en videokunstenaar Stijn Wastyn korte stop motionfilmpjes.

Dit hele traject diende als inspiratie voor de voorstelling ‘Duizend bommen en verhalen’ die in première ging op 27/05/2019 in TRAX (Roeselare).

In coproductie met Tuin der Lusten gingen deelnemers van VOC Op stap  aan de slag met het schrijven en verbeelden van hun ervaringen met “Vluchten in verbeelden. “

het resultaat van hun traject werd getoond in een installatie op het TRAX festival 2019.

http://www.detuinderlusten.be/2019

 

“RUIS” is een project die de buurt wil samenbrengen en bruggen wil bouwen, kortom wil verbinden. Deze video is ontstaan vanuit een mooie samenwerking tussen het woon-en zorgcentrum Sint-Coleta en de kinderen van klas Sofia uit De Boomgaard.

Promovideo