Klein design

Deze prachtige tropisch hardhouten bloempot is een knap staaltje upcycling. 

Stijn van Staf en Stiel gaf jarenlang Djembe-workshops en v

erzamelde doorheen de jaren best wel wat versleten djembe’s. 

Het herspannen van een djembe is een intensief karwei en de werkuren hiervoor lopen al snel op, dus vele mensen beginnen er niet meer aan.   

Stijn zag in deze vergeten instrumenten een nieuw leven met een nieuwe, meer toegankelijke functie.  Bij interesse in een unieke ambachtelijke bloempot mag u contact opnemen met stijn@stafenstiel.be

 

 

Toen Leen Smedts en Stijn Wastyn het concept ‘Chairity’ creëerden, was dit een reactie op het gevoel van uniformiteit en ondergeschiktheid dat de oorspronkelijke kerkstoel bij de kunstenaars opriep.

Stel je voor dat je een kerkstoel bent.

Netjes op een rij, geen greintje eigenheid en puur gemaakt om te dienen. In dat opzicht wilden Stijn en Leen deze stoel omvormen tot een stoel die er trots op kan zijn een stoel te zijn. Een stoel die zijn kleuren laat zien, die wordt gestreeld door het licht en puur als stoel is ontworpen.

De bestaande kerkstoel werd gedemonteerd, de rechte, stijve, stoffige lijnen van de rugleuning werden vervangen door nieuwe contouren die het glas-in-lood dragen.

 

 

Deze elegante stoel is een samenwerking tussen Stijn Wastyn en Leen Smedts.

Toen Stijn deze stoelen, die hij tweedehands kocht, aan het opknappen was, ontdekte hij dit prachtige zachte hout onder het stoffige kussen.

Tussen het fijne frame zag hij het frisse glas-in-loodwerk van Leen.

Het idee was geboren en resulteerde in een blijvende romance tussen de stoelen en de kunstenaars en de kunstenaars zelf.