Kurios

 In opdracht van Jules Tingles maakte Kim van Staf en Stiel het logo voor op de koets die een promotour maakte voor de nieuwe show “Kurios” van Cirque du soleil.  

Hier het verhaal van Jules Tingles:

Hoe een droom plots werkelijkheid wordt in stroomversnelling…

Ongeveer 2 maand geleden waren we bij de eerste lente avond aan het mijmeren over het uitbreiden van de act Victoria. De eerste schetsen van een mobiel gemaakt uit oude kasten en tierlantijntjes werden getekend.
..

De volgende dag kregen we telefoon van Strange People: Cirque du Soleil zoekt een wagen/koets ter promotie van hun nieuwe show Kurios! Hebben jullie zoiets?

Veel tijd om na te denken hadden we niet, want de deadline was al een maand later.

We schuimden 3 dagen markten en brocanten af, tot we voldoende materiaal hadden om het atelier in te duiken. En daar gingen we, 17 dagen non stop ontwerpen, bouwen, terug afbreken, opnieuw bouwen, systemen uitwerken, af en toe eens huilen (soms tranen van geluk, soms van miserie…), soms sliepen we ook eens, en terug bouwen, …
Ondertussen werd er in het atelier van Staf&Stiel ook naarstig gewerkt aan de letters voor het logo Kurios.

Et voila, ondertussen is de maand voorbij en hebben we onze deadline gehaald! Afgelopen weekend kwam de koets voor het eerst naar buiten. En het was direct een knaller, op The Belgian Pride!

Wat een ongelooflijk project! We waren even een maand van de aardbol verdwenen, maar we zijn weer helemaal terug. En wat zijn we trots op het resultaat.